The Diehl Residence (unbuilt) is a complete transformation of an existing 1950's ranch on a beautiful wooded site along a river west of Boston. The existing house lies adjacent to wetlands and  inside a floodplain, limiting the project to a maximum addition of only 345 sf.  Working closely with town officials and the clients, DHA's solution builds up from the existing foundations, opening up the floor plan, and introducing large apertures that take full advantage of the natural setting.
       
     
 Blowing out series of small, congested rooms with tiny windows, the new design solution creates a light-filled open floor plan with floor-to-ceiling windows that look out on the landscape.
       
     
LivingRoom.jpg
       
     
Diehl_plans.jpg
       
     
 The Diehl Residence (unbuilt) is a complete transformation of an existing 1950's ranch on a beautiful wooded site along a river west of Boston. The existing house lies adjacent to wetlands and  inside a floodplain, limiting the project to a maximum addition of only 345 sf.  Working closely with town officials and the clients, DHA's solution builds up from the existing foundations, opening up the floor plan, and introducing large apertures that take full advantage of the natural setting.
       
     

The Diehl Residence (unbuilt) is a complete transformation of an existing 1950's ranch on a beautiful wooded site along a river west of Boston. The existing house lies adjacent to wetlands and  inside a floodplain, limiting the project to a maximum addition of only 345 sf.  Working closely with town officials and the clients, DHA's solution builds up from the existing foundations, opening up the floor plan, and introducing large apertures that take full advantage of the natural setting.

 Blowing out series of small, congested rooms with tiny windows, the new design solution creates a light-filled open floor plan with floor-to-ceiling windows that look out on the landscape.
       
     

Blowing out series of small, congested rooms with tiny windows, the new design solution creates a light-filled open floor plan with floor-to-ceiling windows that look out on the landscape.

LivingRoom.jpg
       
     
Diehl_plans.jpg